Home

We gaan van start, het eerste project/ dag orkest op Goeree Overflakkee is een feit.

Nu het eerste project is gestart, zijn we het tweede project aan voorbereiden. Heeft u ook zin om uw instrument op te pakken, maar wilt u geen lid worden van een vereniging, pak dan nu je kans. Voor €50,- werkt u samen met andere muzikanten naar een uitvoering. Vond u het eerste project leuk, schrijf jezelf dan in voor het tweede.
Ook feedback ontvangen wij graag, laat het weten via de contactpagina.
De onderstaande data hebben we ingepland voor de repetities:

Donderdag 9 april
Donderdag 16 april
Donderdag 23 april
Donderdag 30 april
Donderdag 7 mei
Donderdag 14 mei
Donderdag 28 mei
Donderdag 4 juni
Na deze repetities volgen er een tweetal concerten op een nog te bepalen moment en plaats.

Doorstart “Projectorkest Goeree Overflakkee”.

Helaas hebben we het eerste project niet op kunnen starten door te weinig aanmeldingen/ deelnemers, maar we gaan vol enthousiasme verder. Wij (bestuur Apollo Nieuwe Tonge) denken dat er behoefte en ruimte is voor een project/ dagorkest op Goeree Overflakkee.
De intentie is om bij voldoende deelname op donderdag 9 januari 2020 van start te gaan met het projectorkest.
Geef je zelf op en doe mee , opgeven kan via deze website op de pagina contact/ aanmeldingsformulier.
De onderstaande data hebben we als repetitie data ingepland:

Donderdag 9 januari 2020 start projectorkest
Donderdag 16 januari 2020
Donderdag 23 januari 2020
Donderdag 30 januari 2020
Donderdag 6 februari 2020
Donderdag 13 februari 2020
Donderdag 20 februari 2020
Donderdag 27 februari 2020
Na deze repetities volgen er een tweetal concerten op een nog te bepalen moment en plaats.

Welkom op de website van “Projectorkest Goeree Overflakkee”.

Muziekvereniging Apollo uit Nieuwe-Tonge start een uniek en onderscheidend orkest.

Op Goeree-Overflakkee en de omringende gebieden wordt muziek gemaakt in harmonie, fanfare- en brassband- (HaFaBra)-orkesten. Deze orkesten zijn georganiseerd in verenigingsvorm en werken doorgaans volgens een jaarplan, waarin prestaties en verenigingsactiviteiten een belangrijke plaats innemen. Niet iedereen die een muziekinstrument bespeelt is in de gelegenheid om het jaar rond actief lid te zijn van een vereniging.

Voor deze muzikanten wil Apollo een alternatief opzetten in de vorm van een Dagorkest welke op projectbasis gaat functioneren. Het Dagorkest gaat zoals de naam al doet vermoeden overdag repeteren en werkt in een periode van 8 á 10 weken naar een concert toe dat gekoppeld wordt aan een actueel thema of gebeurtenis binnen de regio. Na het concert wordt het orkest ontbonden tot het volgende project. Muzikanten kunnen zich per project inschrijven. Kosten zijn €50,- per project.

Iedereen die een instrument bespeelt uit de HaFaBra-bezetting is welkom om deel te nemen. We gaan er vanuit dat deelnemers de beschikking hebben over een instrument, als dit niet het geval is kunnen we bemiddelen bij het huren van een instrument. Om de kwaliteit van het concert goed te laten zijn wordt er verwacht dat je een minimaal aantal repetities inclusief de generale aanwezig bent. De partijen worden verdeeld door de dirigent.

Contact/ aanmeldingsformulier

Dirigent

Hugo Verweij

“Hugo Verweij (1963) kreeg de HaFaBra-muziek met de paplepel ingegoten. Als 4-jarig jochie stond hij met zijn speelgoedtrommeltje al vaak mee te doen met de drumband van Apollo Nieuwe Tonge, die repeteerden in het naastgelegen ‘Padvindershuisje’. Het duurde niet lang of de deur ging open en een arm met een hand eraan haalde het kleine jongetje met zijn speelgoedtrommeltje naar binnen. Een briljante actie van de illustere Merien Bogert, want dit was het begin van een carrière in de muziek, die Hugo Verweij als euphoniumspeler, docent en dirigent op vele podia en bij vele orkesten heeft gebracht. Zo was hij 12 jaar lang lid van The Dutch Tuba Quartet. Met dit kwartet maakte Verweij concertreizen door heel Europa, Amerika en Canada, nam drie CD’s op voor het label World Wind Music en werkte mee aan live optredens op Radio 4 vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Als freelance muzikant speelde Hugo Verweij onder andere met het Concertgebouw Orkest, het Brabants Orkest, de Marinierskapel, de Koninklijke Militaire Kapel, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het begeleidingsorkest van Mini en Maxi. In het amateurveld was Verweij actief als dirigent van onder meer Fanfare Vooruit Oude-Tonge, Brassband Middelburg, Harmonie Kunst en Eer Zierikzee, Harmonie Apollo Nieuwe Tonge, Brassband Wilhelmina Colijnsplaat en Brassband Crescendo ’s Gravenmoer. Als docent koperblaasinstrumenten werkte Verweij o.a. op Goeree-Overflakkee, in Sliedrecht en in west-Brabant. Begin jaren ’90 werd hij coördinator van de HaFa-afdeling van een Centrum voor Kunsteducatie in west-Brabant. Na bijscholingen op managementgebied werd Verweij uiteindelijk adjunctdirecteur van dit Kunstencentrum. Na het voltooien van een postacademische studie (Leergang Cultuur Onderwijs) aan de Rijksuniversiteit Groningen vestigde Hugo Verweij zich in 2013 als zelfstandig adviseur op cultuurgebied. Zijn bedrijf CultuurFiguur heeft sindsdien opdrachten uitgevoerd voor o.a. de gemeente Goeree-Overflakkee, Kunstgebouw Zuid-Holland, Culturele Marktplaats Halderberge-Moerdijk, Stichting Groninger Kerken, Ministerie van Defensie, Bibliotheek VANNU, Nieuwe Veste Breda.” \lsdlocked0 L